Η Εταιρία

Zolotas Wood Company

Η Ζολώτας Wood είναι μία δυναμική μονάδα επεξεργασίας ξύλου με κύριο αντικείμενο την παραγωγή πριστής ξυλείας καθώς επίσης και ξυλείας ξηραντήριου.

Ιδρύθηκε το 1983, με δραστηριότητα στην υλοτομία, την επεξεργασία και την διάθεση προϊόντων πριστής ξυλείας καστανιάς, καρυδιάς, δρυός, κυπαρισσιού και ευκαλύπτου.

Το 1989 προχώρησε στον πρώτο εκσυγχρονισμό του πριστηρίου με κύριο σκοπό την αύξηση της παραγωγής, λόγω και της αυξημένης ζήτησης.

Το 1999, δημιούργησε το τμήμα του ξηραντήριου όπου ήταν και η αφορμή για την εταιρία να εισάγει δύο νέα προϊόντα, τα έτοιμα παρκέτα και τα παραδοσιακά πατώματα.

Το 2004, πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος κ ουσιαστικότερος εκσυγχρονισμός του πριστηρίου, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην αύξηση της παραγωγής, τον εκμηδενισμό των ελαττωματικών προϊόντων, την ακρίβεια κοπής καθώς επίσης και την δημιουργία υποδομών για αποθήκευση τελικών προϊόντων. Το 60% των μηχανών επεξεργασίας του πριστηρίου αντικαταστάθηκε με νέας τεχνολογίας μηχανήματα, όπου εξασφάλιζαν την ακρίβεια σε κάθε κοπή ξύλου και την εγγύηση της μεθόδου “zero defect products”. Κατά την ίδια χρονική περίοδο, η εταιρία δεν εστίασε την προσοχή της μόνο στο πριστήριο, αλλά και στην αναβάθμιση των μηχανημάτων υλοτομίας και μεταφοράς των πρώτων υλών. Και αυτό διότι, η νέα γραμμή παραγωγής απαιτούσε περισσότερη πρώτη ύλη, με αποτέλεσμα αυτά τα δύο μεταξύ τους να είναι πλήρη εναρμονισμένα.

Η εταιρία από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της έως και σήμερα εφαρμόζει την στρατηγική της κάθετης παραγωγής στο μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων, δηλαδή, υλοτομία-μετατόπιση-διαλογή-μεταφορά-πριστή επεξεργασία-τελικό προϊόν.

Καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας της, έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην εξυπηρέτηση των πελατών δίνοντάς της το προτέρημα να έχει μόνο ευχαριστημένους πελάτες καθώς επίσης και πάντα να διεκδικεί την πρώτη θέση στον ευρύτερο ανταγωνισμό. Όλα τα παραπάνω δημιουργήθηκαν και διατηρήθηκαν με αίσθημα ευθύνης, σταθερότητας, αξιοπιστίας, φερεγγυότητας και πάνω από όλα με σεβασμό στο περιβάλλον, τον επισκέπτη και τον πελάτη.